Radiator als spaarpot?

Rondom de verwarming is vaak nog veel winst te behalen. Hoe je kunt besparen zonder dat het (al te veel) geld kost, lees je hier.

Onze Energiecoaches helpen je trouwens graag en kijken samen met je hoe jij het best kunt besparen. Maak gratis een afspraak.

Gratis radiatorfolie

In het gratis Energie Bespaarpakket Isolatie vind je radiatorfolie. Heb jij al een Energie Bespaarpakket? Je kunt het pakket ophalen of een Energiecoach komt 'm brengen. 

Ik wil een code

Energiecoach

Een Energiecoach kan kijken of radiatorfolie jou het meeste oplevert. En zo ja, word je ook nog geholpen om het aan te brengen als je dat wilt. Handig toch? En het kost je niets.

Wat doet een Energiecoach?

Houd de warmte binnen

Slim omgaan met je radiator en verwarming is één. Maar je kunt meer doen. Lees hier hoe je de warmte binnen kunt houden.

Slimme tips

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Lekker warm en toch besparen

  • Plaats geen meubels voor de radiator. 
  • Laat gordijnen tot op de vensterbank hangen en niet over je radiator.

Zo blijft de warmte niet hangen en kan het zich optimaal verspreiden.

  • Sluit je binnendeuren en zolder- of kelderluiken.
  • Draai de thermostaat in kamers waar je niet of nauwelijks komt laag.
  • Zet je thermostaat lager als je niet thuis bent of 's nachts. Dit kan al een uur vantevoren.

Photo by Bernard Hermant on Unsplash

Een radiatorventilator

Door het plaatsen van de ventilator onder je radiator, verspreidt de warme lucht zich sneller. De kamer warmt sneller op en dat bespaart gas. 

Slimme tip van Tanne

Mensen met een radiatorventilator zijn geneigd om hun thermostaat vervolgens een graadje lager te zetten. Dat is sowieso handig. Ook zonder radiatorventilator.

Koel met een ventilator

Gebruik geen airco maar een ventilator als het in huis warm is. Dit scheelt energie. En je huis voelt net zo koel.

Photo by Call Me Fred on Unsplash

Elektrisch verwarmen

Gebruik elektrische bijzetkachels zo min mogelijk. Ze vreten energie. Kies in koude slaapkamers eventueel voor een elektrische deken of beter: gooi een lekkere warme kruik in je bed voor je gaat slapen.

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie is een dunne folie die je met dubbelzijdig tape gemakkelijk tegen de achterkant van de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. Dit bespaart veel geld. Zeker als de buitenmuur niet (goed) geïsoleerd is.