Nog meer tips

Besparen op je energiekosten kan op allerlei manieren. Door slimme dingen te doen of juist te laten.

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Over en uit

Zet je apparaten ook écht uit en niet op stand-by. Dan gebruiken ze geen stroom meer. Je kunt hiervoor handige stekkerbakken kopen waar je met een aan-en-uit-knop in één klik al je apparaten uitschakelt.

Slimme tip van Maurice

Gebruik de vaatwasser alleen als deze vol is. En kies een minder heet programma, bijvoorbeeld het eco-programma.

Een tweede koelkast?

Heb je een tweede koelkast? Gebruik deze alleen als de eerste helemaal vol zit. Heb je 'm eigenlijk niet nodig? Dan kun je deze beter wegdoen. Of vul lege flessen met water en vul hier de koelkast mee. Dit zorgt ervoor dat de koelkast minder hard hoeft te werken om het koud te houden. 

Ontdooi je vriezer

Ontdooi je vriezer twee keer per jaar. Een vriezer gebruikt meer energie als er ijs in zit.

Vervang je oude apparaten

De aanschaf van nieuwe elektrisch huishoudelijke apparatuur kan je een flinke besparing oplevering. Vaak heb je binnen twee jaar de kosten eruit. Milieu Centraal heeft alle apparaten voor je op een rijtje gezet. Ook waar je bij de aanschaf op moet letten.

Besparen op mijn apparatuur

(St)opladen

Laat jij je oplader in het stopcontact zitten, ook als er geen device op is aangesloten? Zonde. Zo blijven ze stroom verbruiken. En soms vliegen opladers in een stopcontact ook wel eens in de fik.

Samen aan de slag

Een energiecoach kijkt graag met je mee waar jij thuis het beste op kunt besparen. Maak een vrijblijvende en kosteloze afspraak.

Maak afspraak Wat doet een energiecoach?