Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Houd je warmte (en geld) binnen

Met het dichtdoen van binnendeuren blijft de warmte in de kamer. Maar ook daar kan het op allerlei manieren uit uw huis verdwijnen. Houd eens een kaars, lucifer of aansteker bij een naad of een kier. Als de vlam wappert, dan tocht het.

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Radiotorfolie houdt warmte binnen

Radiatorfolie is een dunne folie die je met dubbelzijdig tape gemakkelijk tegen de achterkant van de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. 

Aan de slag met tochtstrips

Dicht naden en kieren met tochtstrips. Bijvoorbeeld bij ramen en buitendeuren. Er zijn speciale tochtborstels die je onder buitendeuren en rond de brievenbus kunt plaatsen. Ook bij Cv-leidingen door het plafond of de vloer kan het tochten. Gebruik hier leidingisolatie.


Isoleren is verstandig ventileren

Maak gebruik van je ventilatierooster, zo hoef je je raam niet de hele dag open te hebben. Tien minuten luchten in de ochtend is dan meer dan voldoende.

Slimme tip van Annelinde

"Cv-leidingen in onverwarmde ruimtes zoals de zolder en kruipruimte? Doe er leidingisolatie omheen. Dit kost een prikje en bespaart veel."

Het isoleren van je huis

Het isoleren van je muren, dak en vloer kan een mooie volgende stap zijn. Maak een afspraak voor een quickscan om te zien welke energiebesparende maatregelen voor jouw woning interessant zijn.


Maak een afspraak Wat is een energiescan?

Nog meer informatie

Zoek je meer informatie over maatregelen om geld en energie te besparen en tegelijk het comfort van je huis te verbeteren? Het Energieloket Groningen heeft de belangrijkste energiebesparende maatregelen op een rij gezet. 

Energieloket Groningen

Slimme tip van Erwin

Ga slim om met je radiatoren. Door hier geen bank voor te zetten of gordijnen voor te hangen. Zo kan de warmte zich beter verspreiden.

Meer tips voor de radiator

Samen het huis door op zoek naar besparingen

Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen om de warmte binnen te houden? Maak een afspraak met een energiecoach. Samen lopen jullie door jouw huis en bekijken waar jij het snelst mee zou kunnen besparen.

Maak een afspraak Wat doet een energiecoach?