Houd je warmte (en geld) binnen

Met het dichtdoen van binnendeuren blijft de warmte in de kamer. Maar ook daar kan het op allerlei manieren uit uw huis verdwijnen. Houd eens een kaars, lucifer of aansteker bij een naad of een kier. Als de vlam wappert, dan tocht het.

Gratis Quickscan

Overweeg je isolatie? Met een Quickscan weet je binnen maximaal 2,5 uur hoe je je huis het beste kunt verduurzamen. Een Energieadviseur komt bij je thuis.

Afspraak maken

Gratis radiatorfolie?

Ben je huiseigenaar en woon je in Oost-Groningen? Dan kun je een gratis Energie Bespaarpakket aanvragen om je huis beter te isoleren.

Gratis Energie Bespaarpakket

Isoleren niet betaalbaar?

De Bespaarcoach helpt! Samen kijken jullie hoe isoleren toch haalbaar kan worden gemaakt. 

Hoe dan?

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Radiotorfolie houdt warmte binnen

Radiatorfolie is een dunne folie die je met dubbelzijdig tape gemakkelijk tegen de achterkant van de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. 

Slimme tip van Johan

"Cv-leidingen in onverwarmde ruimtes zoals de zolder en kruipruimte? Doe er leidingisolatie omheen. Dit kost een prikkie en bespaart veel."

Samen het huis door op zoek naar besparingen

Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen om de warmte binnen te houden? Maak een afspraak met een energiecoach. Samen lopen jullie door jouw huis en bekijken waar jij het snelst mee zou kunnen besparen.

Maak een afspraak Wat doet een energiecoach?

Aan de slag met tochtstrips

Dicht naden en kieren met tochtstrips. Bijvoorbeeld bij ramen en buitendeuren. Er zijn speciale tochtborstels die je onder buitendeuren en rond de brievenbus kunt plaatsen. Ook bij Cv-leidingen door het plafond of de vloer kan het tochten. Gebruik hier leidingisolatie.


Je vloer isoleren

Vloerisolatie vanuit de kruipruimte is over het algemeen de beste manier om de vloer te isoleren. Je bespaart zo het meeste energie, ten opzichte van bodemisolatie of isoleren vanaf de bovenzijde van de vloer, en je krijgt er veel comfort voor terug. Op het Regionaal Energieloket vind je alle informatie over isoleren.

Hoe werkt vloer- en bodemisolatie?

Slimme tip van Erwin

Ga slim om met je radiatoren. Door hier geen bank voor te zetten of gordijnen voor te hangen. Zo kan de warmte zich beter verspreiden.

Meer tips voor de radiator

Isoleren, interessant voor jou?

Maak een afspraak en dan komt Jeroen of één van zijn collega’s bij je langs. Dat kost niets. Binnen 2,5 uur weet je dan welke verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning het meest interessant zijn. Je ontvangt een uitgebreid bespaarrapport met financierings- en subsidiemogelijkheden.

Dat wil ik ook! Wat is een Quickscan?

Isoleren is verstandig ventileren

Maak gebruik van je ventilatierooster, zo hoef je je raam niet de hele dag open te hebben. Tien minuten luchten in de ochtend is dan meer dan voldoende.