Licht aan en toch besparen?

De lampen uitdoen als je een kamer verlaat, is één van de makkelijkste manieren om energie te besparen. Met het vervangen van gloeilampen door ledlampen loopt het helemaal op! 

Gratis ledlampen?

In het Energie Bespaarpakket Verlichting zitten ledlampen. Heb jij al een gratis pakket al opgehaald? 

Gratis Energie Bespaarpakket

Verlichtingscheck

Onze Energiecoaches kunnen je alles vertellen over duurzame verlichting. Binnen een uur ben je een aantal slimme tips rijker.

Wat doet een Energiecoach?

Een lichte Energierekening

Verlichting is verantwoordelijk voor een groot deel van het elektriciteitsverbruik. Gemiddeld gaat 10-20% in huis op aan verlichting.

Alles over verlichting

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Slimme tip van Bart

Houd je ramen zoveel mogelijk vrij. Planten of gordijnen kunnen het daglicht tegenhouden, waardoor je eerder je lampen aan doet.

Kleur verf heeft invloed

Gebruik lichte, heldere kleuren om je wanden en plafonds te verven. Deze reflecteren het lamplicht. Je kamer krijgt een lichte uitstraling en je bent minder snel geneigd een (felle) lamp aan te doen.

Gebruik bewegingsmelders

Geen zorgen dat het licht in een ruimte aanblijft als er niemand meer is. Door de bewegingsmelder schakelt het licht automatisch aan als iemand de ruimte in komt. En uit, zodra er niemand meer is. 

Met led-lampen verbruik je 85 % minder energie per jaar ten opzichte van vergelijkwaardige hallogeenlampen.

De buitenlamp op een tijdschakelaar

Met een tijdschakelaar kun je ervoor zorgen dat je minder vaak het licht aan hebt. Of vergeet je deze niet uit te doen. Heb je een buitenlamp met bewegingssensor? Dan kun je hier een tijdschakelaar tussen zetten. Zo springt de lamp alleen aan als het donker is.

Tijdschakelaar Tips

Een tijdschakelaar is ook handig om te gebruiken om andere apparaten, zoals uw tv of computer, echt uit te zetten. Deze verbruiken namelijk óók als ze standby staan veel stroom.

Nog meer bespaartips

Samen kijken

Meer weten over het vervangen van je verlichting? Maak een afspraak met een energiecoach. Samen bekijken jullie waar voor jou de beste bespaarkansen liggen. 

Maak een afspraak Wat doet een energiecoach?

Watt betekent Lumen?

Bij de gloeilamp gaf de Wattage aan hoe fel de lamp was. Bij ledlampen heb je Lumen. Hoe hoger het aantal Lumen hoe meer licht een lamp geeft. 60 Watt is ongeveer 600-700 Lumen.