Jeanne uit Veendam bespaart geld door subsidies en energiebespaarlening

Het huis van Jeanne Sangwayire uit Veendam heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Met hulp van Bespaarcoach Wytze kon Jeanne haar huis isoleren, nieuwe kozijnen met HR++ glas aanschaffen voor de bovenverdieping en zonnepanelen installeren. Daardoor bespaart ze niet alleen energie, maar ook veel geld.

Haar huis is door al deze maatregelen veel meer waard geworden. Ook woont ze een stuk prettiger. Om alles te kunnen betalen, vroeg Jeanne subsidies en een lening aan. Hierbij kreeg ze hulp van Bespaarcoach Wytze.

Helpende hand

Jeanne kwam in contact met Jouwbespaarcoach via haar buren. “Zij waren blij met de gratis hulp, dus toen heb ik ook contact opgenomen om een afspraak te maken.” Bespaarcoach Wytze kwam bij haar op bezoek om te kijken wat er mogelijk was in huis. De afgelopen maanden hielp hij haar bij het aanvragen van subsidies en het selecteren van de beste offertes van leveranciers. "Ik ben heel blij met zijn hulp. Hij maakte veel tijd vrij om advies te geven en te helpen,” aldus Jeanne. 

Samen vroegen ze een energiebespaarlening bij het Warmtefonds aan. Deze lening is tegen 0% rente en wordt afbetaald met de subsidies die Jeanne ontvangt: de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing), de Subsidie Verduurzaming Groningen van SNN en de Gebiedsgerichte Aanpak-subsidie van de gemeente Veendam.

Geld besparen en meer woonplezier
Hoewel Jeanne pas sinds oktober in haar huis woont, was er geen tijd te verliezen. Met een rotte vloer op de begane grond moesten de maatregelen snel worden uitgevoerd. Dankzij haar vastberadenheid en de hulp van haar Bespaarcoach, werden de benodigde subsidies en leningen snel aangevraagd. “Ik zou andere mensen zeker aanraden om dit ook te doen. Het is de moeite waard. Wytze heeft heel goed werk geleverd, hij heeft mij echt top ondersteund,” vertelt Jeanne.

Toekomstplannen
Jeanne merkt nu al veel verschil in huis: “De kou blijft buiten en ik merk het ook al in gasverbruik.” Ze is vastbesloten om nog meer duurzame maatregelen te nemen. “Ik heb nu ook offertes opgevraagd voor de kozijnen op de begane grond. Dan wordt het nog veel beter. Als dat voor de winter nog lukt, dan ben ik heel blij.” 

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast.

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Alles over subsidies

De Bespaarcoaches weten alles over de landelijke, regionale en lokale subsidies. Je kunt nu ook makkelijk zelf subsidie aanvragen via onze site. 

Vraag zelf subsidie aan Meer over subsidies