Je huis isoleren? Wij helpen je gratis met het aanvragen van subsidies

Een warmer huis én lagere energiekosten? Dat wil natuurlijk iedereen. Misschien denk je dat je te weinig geld hebt om te isoleren. Toch kan het vaak wel. We leggen je hier graag uit waar je subsidies voor kunt aanvragen. Kom je er niet uit? Wij helpen je met al je vragen en je subsidieaanvraag.

Subsidie voor isolatie
Je kunt subsidie krijgen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++ glas en triple glas. Hoeveel subsidie je krijgt, hangt af van onder andere het bouwjaar van je woning, de WOZ-waarde, het energielabel, het aantal maatregelen dat je neemt, je adres en je inkomen.

Wat is er mogelijk in jouw huis?
Om erachter te komen of isolatie interessant is voor jou, is het belangrijk om te weten hoe oud je huis is. Huizen die na 1992 zijn gebouwd hebben vaak al goede dakisolatie en geen spouwmuren. Kijk daarom eerst of het nodig is om de isolatie in jouw huis te verbeteren. Dat kan gemakkelijk via het Regionaal Energieloket

Gratis hulp
We begrijpen dat de wereld van subsidies ingewikkeld is. En dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag. Van eenvoudige vragen over welke subsidies je kunt aanvragen, tot het helpen met de subsidieaanvraag en het vinden van betaalbare leningen. Maak een afspraak met een Bespaarcoach. Deze hulp is gratis. Meer weten over wat een Bespaarcoach precies voor je kan doen? Lees het interview met Bespaarcoach Ronja.

Vergeet niet te ventileren
Isoleren en ventileren horen bij elkaar. Om te besparen op je energierekening wil je zoveel mogelijk warmte binnenhouden in de winter. Maar voor je gezondheid en je woning is slim verwarmen én ventileren belangrijk. Hoe je dit doet, lees je op Zosimpelalswat.nl.

De familie Kanter kon gratis en zorgeloos isoleren!

Het echtpaar Kanter uit Stadskanaal vond het lastig om uit te zoeken welke subsidies ze konden aanvragen. Bespaarcoach Maurice hielp ze hierbij. Hierdoor konden ze hun huis gratis laten isoleren.

Weten wat mogelijk is in jouw woning? Maak ook een afspraak met een bespaarcoach

Harry isoleerde zijn hele huis voor maar 106 euro

Harry Stel woont al sinds 1987 in zijn huis in Ter Apel. De woning komt uit 1975 en was nog niet geïsoleerd. Hoog tijd dus, vond Harry. Hij maakte een afspraak met de Bespaarcoach. Toen bleek dat zijn woning al voor €106 geïsoleerd kon worden. 

Voor zijn twee-onder-een-kap woning zou het normaal ​​€2270 hebben gekost om de muren en het dak te isoleren. Door €1664 ISDE-subsidie en €500 subsidie voor woningisolatie van de gemeente Westerwolde, kostte het Harry maar €106. ”Ik had het geld ongeveer binnen 4 weken alweer terug, dat vond ik erg snel.”

Door de isolatie bespaart Harry nu ongeveer 39% op zijn maandelijkse rekening: "Dat is niet alleen mooi voor de portemonnee, maar het is nu ook veel sneller warm in huis.”