Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Besparen in de lente

Eindelijk breekt na een lange winter het voorjaar door. Je voelt dat de temperatuur buiten stijgt en dat betekent dat die van je thermostaat omlaag kan. Maar weet je dat je nog veel meer kunt doen om te besparen tijdens de lente? Check onze bespaartips en hou je maandelijkse woonlasten laag!

Energiecoach vertelt het je persoonlijk

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

De thermostaat omlaag

Nu het buiten weer warmer wordt en de zon vaker schijnt is het binnen al veel aangenamer. Omdat je nu eerder een raam openzet voor frisse lucht zal de cv-ketel automatisch aanspringen als het misschien niet nodig is. Zet de thermostaat daarom 1 of 2 graden lager. Hiermee bespaar je al snel op je gasverbruik!

Radiator als spaarpot?

Het zonnetje lacht...

En jij ook als hij je geld oplevert. Overweeg je zonnepanelen? Deze investering kan heel aantrekkelijk zijn als je op je maandlasten wilt besparen. Met een Quickscan kom je erachter of het voor jouw woning interessant is.

Informatie zonnepanelen Afspraak Quickscan

Laat maar lekker waaien

Hoe lekker is het om je was buiten aan de waslijn te drogen. Dat scheelt je enorm veel geld. Gebruik je de droger toch? Zorg dan voor een volle trommel. Kies bij voorkeur de optie 'strijkdroog' in plaats van 'kastdroog'.  En zet de wasdroger direct uit als deze klaar is. Alle beetjes helpen.

Energiecoach

Maak een afspraak met een Energiecoach. Samen lopen jullie door jouw woning en krijg je tips hoe je kunt besparen. 

Maak een afspraak Wat doet een Energiecoach

Tip van Margarita

''Als de zon weer gaat schijnen en de kachel lager kan, denken we vaak niet meer aan onderhoud van de cv-ketel. Slim om juist in de lente onderhoud aan de cv-ketel te laten plegen. Zo voorkom je eventuele problemen in de herfst en winter als de cv-ketel weer op volle toeren moet draaien. ''


Ervaring van Tanne

"In het voorjaar doe ik altijd een grote schoonmaak. De deuren en ramen open voor verse lucht. Goed tussen de radiatoren schoonmaken met een plumeau zodat ze weer zo goed mogelijk werken als het nodig is. En controleer ook direct of alle ventilatieroosters goed schoon zijn."

Nog meer tips

Besparen kan een sport worden

De familie de Haas uit Musselkanaal begon met het vervangen van hun ledlampen. Inmiddels is het hele huis geïsoleerd en hebben ze alleen spijt dat ze niet eerder zijn begonnen. Met een Energie Bespaarpakket is de eerste stap snel gezet. Heb jij nog geen Energie Bespaarpakket gehad? Dan kun je als woningeigenaar in Oost Groningen nu een code opvragen voor een gratis Energie Bespaarpakket.

Ik wil een gratis code Lees het verhaal van de familie de Haas