Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

29 juli 2021

30 % minder stookkosten? Het kan!

Stadskanaal - De familie de Haas uit Musselkanaal sprak al jarenlang over het verduurzamen van hun woning. Carla: “We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Tot een energiecoach ons een paar simpele tips gaf waar we direct mee konden besparen. Toen vervolgens bleek dat isoleren veel minder gedoe en minder duur was dan we dachten, gingen we overstag. Onze maandlasten zijn nu aanzienlijk lager én we ervaren veel meer comfort in huis."

Op zoek naar energieslurpers

Het begon allemaal met het bezoek van een Energiecoach. Hij gaf tips en een Energie Bespaarpakket met gratis producten waar ze direct mee aan de slag konden. Carla: “We zijn begonnen met het vervangen van alle verlichting door ledlampen. En wat wij ons helemaal niet realiseerden was dat onze oude vriezer enorm veel stroom verbruikte. Deze is op aanraden van de Energiecoach inmiddels vervangen."

Inzicht in de kosten

De kleine aanpassingen waren direct zichtbaar op de energierekening. Ze werden steeds enthousiaster. Een Quickscan gaf hen vervolgens inzicht in de kosten en terugverdientijd. Martin: “Wij dachten dat het veel duurder zou zijn. En het hoeft niet in één keer, gewoon stapje voor stapje.”

Het hoeft niet allemaal in één keer

Ze begonnen beneden met het vervangen van de ramen. Een paar maanden later is de gevel en vervolgens het dak en de vloer geïsoleerd. In maart van dit jaar maakten ze hun huis helemaal ‘dicht’ door het glas op de eerste verdieping te vervangen. “Je ziet na elke investering dat je woonlasten omlaag gaan. Dat werkt enorm motiverend!”

Laat de winter maar komen

Terugkijkend zijn ze blij dat ze eindelijk doorgepakt hebben. “We hadden het veel eerder moeten doen”, aldus Carla en Martin, “De hele familie geniet nu van zoveel meer comfort in huis. Het is gek om te zeggen zo midden in de zomer, maar laat die winter maar komen. We zijn namelijk heel benieuwd hoeveel geld we gaan besparen vergeleken met de vorige winter.”

De familie de Haas over hun besparingen

We spraken met de familie de Haas over hun besparingen. Bekijk de video en hoor hoe zij inmiddels 30% op hun stookkosten besparen. Heb jij een koopwoning in Oost-Groningen en wil je ook weten hoe je het beste kan beginnen? Dan is een Energiecoach-gesprek misschien iets voor jou. 

Wat doet een Energiecoach? Wat is een Quickscan?