Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Energiecoach Margarita

9 november 2021

Besparen met een glimlach

Als je een aanvraag doet voor een Energiecoach heb je grote kans dat onze vrolijke Margarita bij jou aan de deur staat. Met een grote glimlach helpt ze je graag op weg om met kleine aanpassingen in huis grote besparingen te doen op je maandelijkse lasten: “Ik geef graag tips die weinig kosten en heel makkelijk zijn. Zelfs bij mijn ouders die al op leeftijd zijn probeer ik patronen te doorbreken. En geloof me dat valt niet altijd mee. Ik zei al: Pa wacht maar tot je de lage energierekening ziet. Geld besparen willen we toch allemaal?”

Door haar werk als Energiecoach is Margarita bewuster geworden van de wereld om haar heen. “Ik was niet altijd bezig met verduurzamen. Maar ik kan me er niet meer achter verschuilen. De voetdruk die ik nalaat op de aarde denk ik steeds meer over na. En zo hoop ik ook mensen te overtuigen om met kleine stapjes toch te verduurzamen. Op een manier die bij hen past. Bijvoorbeeld de thermostaat lager zetten op de momenten dat je niet thuis bent. Dat heb ik zelf ook moeten leren, maar inmiddels weet ik beter.”

Informeren en aanwakkeren
Zo probeert Margarita haar ouders ook nog een beetje bewuster te maken, maar dat is nog best moeilijk. “Ze zijn al op leeftijd en ze hebben graag heel veel verlichting aan. Zie dat nog maar is te veranderen. Gelukkig heb ik daar ook simpele tips voor zoals bijvoorbeeld de muren in een lichte kleur te verven. En natuurlijk alles te vervangen voor led. Zelfs mijn nichtje die in eerste instantie alleen een pakket had opgehaald ging toch overstag voor een gesprek. Ik wakker iedereen graag aan, maar uiteindelijk moeten ook zij net als ieder ander zelf de keuze maken.”

Win-win-win situatie
Met een Energie Bespaarpakket kun je met kleine maatregelen beginnen met het verduurzamen van je huis, besparen op je woonlasten én je helpt mee aan een beter milieu. Een win-win-win situatie. Margarita helpt je hier graag bij: “Je huis een beetje comfortabeler maken en ook geld besparen. Door bijvoorbeeld het vervangen van de verlichting voor ledlampen of tochtstrips plaatsen. Het is heel leuk om mensen hierbij te helpen. Ik kom uit de zorg dus ik weet goed hoe ik kan ondersteunen zonder iets aan te willen smeren.”

Wil jij ook tips van Energiecoach Margarita of één van haar collega's? Maak dan hier een afspraak!

Energiecoach Margarita
Energiecoach Margarita

Wat doet een Energiecoach?

Woon je in Oost-Groningen en ben je in het bezit van een eigen huis? Een Energiecoach komt gratis bij je langs en geeft tips om energiezuiniger te wonen.

Maak hier een afspraak

Moi...ik ben Johan

Johan Herbers (29) uit Stadskanaal is één van onze energiecoaches. Hoe is Johan thuis als het gaat om energie besparen?

Energiecoach Johan