Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Moi, ik ben... Johan Herbers

Johan Herbers (29) uit Stadskanaal is één van onze energiecoaches. Hij helpt je met allerlei tips en adviezen, maar hoe is Johan thuis als het gaat om besparen?

Liefde voor het milieu
Johan: “Ik heb van kinds af aan al een enorme liefde voor de natuur en het milieu. Ik vind het ook echt belangrijk om hier rekening mee te houden. En daarnaast bespaart het je veel geld. Als Energiecoach geef ik tips aan anderen, maar thuis ben ik net zo fanatiek. Als ik bij vrienden of familie ben doe ik automatisch de lampen uit die onnodig aanstaan.”

Verduurzamers in de dop
“De bewoners waar ik kom willen heel graag verduurzamen, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Mijn uitdaging is ze enthousiast te maken om aan de slag te gaan! Elk gesprek is anders, omdat het allemaal verschillende woonsituaties zijn. Maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: met kleine aanpassingen geld besparen en een beter milieu.”

Tip van Johan
“Tijdens de zomermaanden is het het beste om de thermostaat op 15 graden te hebben staan. En na de zomer de thermostaat in de nacht op 18 graden zetten, zo’n 2 graden onder de avondtemperatuur. De cv-ketel verbruikt anders namelijk heel veel gas in de ochtend om weer op temperatuur te komen.”

Johan komt graag bij je langs!
Johan komt graag bij je langs!