Op zoek naar betrouwbare leveranciers van isolatie en zonnepanelen

Het energiezuiniger maken van je huis doe je door bijvoorbeeld te isoleren of zonnepanelen aan te leggen. Maar voordat je begint met het aanvragen van offertes, is het belangrijk om de juiste keuze te maken tussen de vele beschikbare leveranciers. Hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en een betrouwbaar bedrijf vindt voor deze grote investering?

Doe onderzoek naar verschillende leveranciers. Het Regionaal Energieloket helpt hierbij. Zij hebben een overzicht gemaakt van leveranciers met de beste prijs-kwaliteit. Je kunt ook naar online recensies kijken, of aan een bedrijf vragen of je contact op mag nemen van een of twee van hun eerdere klanten. Zo kun je erachter komen wat hun ervaring met dit bedrijf is.

Voldoen aan de eisen
Let erop dat de bedrijven de juiste certificaten en erkenningen hebben. Die krijgen ze alleen als ze aan strenge eisen voldoen en goede service en materialen leveren. Voor isolatie is dat een SKG-IKOB of Insula-certificaat. Voor zonnepanelen is dat bijvoorbeeld een SEI-erkenning. 

Gratis hulp
Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag. Onze Bespaarcoaches weten precies waar ze op moeten letten. En hebben een groot netwerk aan betrouwbare leveranciers opgebouwd in Oost-Groningen. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast.

Offertes aanvragen
Nodig twee of drie gecertificeerde bedrijven uit voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Of neem contact op met de geselecteerde leveranciers en vraag om een offerte. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op hun website. Zorg ervoor dat je eventuele specifieke vereisten of voorkeuren duidelijk aangeeft. De leverancier zal waarschijnlijk meer informatie van je nodig hebben om een goede offerte te kunnen maken. Denk aan de grootte van je huis en je huidige energieverbruik. Milieu Centraal heeft checklists gemaakt, waarin staat waar offertes aan moeten voldoen. De checklist voor isolatie vind je hier. Die voor zonnepanelen hier. Kom je er niet uit? Maak een afspraak met een Bespaarcoach. Deze helpt je gratis met het aanvragen van offertes. 

Offerte uitkiezen
Als je de offertes binnen hebt gekregen, kun je ze met elkaar gaan vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat voor materialen en producten de leverancier gebruikt. De kwaliteit is belangrijk. Isolatiemateriaal en/of zonnepanelen moeten lang kunnen meegaan, om op lange termijn kosten te blijven besparen. Let ook op de garanties en servicepakketten die de leverancier biedt. Denk aan garanties op producten, installatieservices en onderhoudsdiensten. Vind je het lastig om te kiezen? De Bespaarcoaches van Jouwbespaarcoach staan voor je klaar.

Subsidies en leningen

Misschien denk je dat je te weinig geld hebt om te isoleren. Toch kan het vaak wel. We leggen je graag uit waar je subsidies voor kunt aanvragen. Kom je er niet uit? Wij helpen je met al je vragen én je subsidieaanvraag.

Alles over subsidies Maak een afspraak met een Bespaarcoach

De familie Kanter kon gratis en zorgeloos isoleren!

Het echtpaar Kanter uit Stadskanaal vond het lastig om uit te zoeken welke subsidies ze konden aanvragen. Bespaarcoach Maurice hielp ze hierbij. Hierdoor konden ze hun huis gratis laten isoleren.

Lees hier hun verhaal Maak ook een afspraak met een Bespaarcoach