Isoleren of zonnepanelen: hoe betaal je het?

Het isoleren van je huis of het installeren van zonnepanelen helpen met het verlagen van je energierekening. Maar het zijn grote investeringen. Heb je geen spaargeld? Dan is er vaak alsnog veel mogelijk. We gaan graag met je rond de tafel om te kijken hoe je het financieel kunt aanpakken. Door bijvoorbeeld subsidies aan te vragen. Of een betaalbare energiebespaarlening bij het Warmtefonds.

Isolatie is een van de beste manieren om energie te besparen in huis. Door goed te isoleren voorkom je warmteverlies in de winter en houd je warmte buiten tijdens de zomer. Zo woon je prettiger en bespaar je geld. Maar isoleren kost natuurlijk ook geld. Veel mensen denken dat het daarom voor hen niet mogelijk is. Geen zorgen, wij kunnen je daarbij helpen. We begeleiden je tijdens het gehele isolatietraject: van het aanvragen van subsidies en leningen, tot het verkrijgen van offertes bij installatiebedrijven.

Ook zonnepanelen zijn een goede keuze voor huiseigenaren die een lagere energierekening willen. Maar ook hier kunnen de hoge kosten mensen tegenhouden. Daarom helpen wij je graag met het aanvragen van offertes, subsidies en leningen. Al onze hulp is gratis, je zit nergens aan vast. 

Energiebespaarlening
Mocht je geen spaargeld hebben, dan is een energiebespaarlening bij het Warmtefonds misschien iets voor jou. Het terugbetalen van deze lening gebeurt via een vastgesteld bedrag per maand, dat vaak lager is dan de besparing op je energierekening. Je kunt deze lening ook terugbetalen met de eventuele subsidie die je ontvangt. Goed om te weten: 

  • De aanvraag bij het Warmtefonds geldt niet voor een nieuwbouwwoning.
  • Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 71.000 lenen.
  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag af. 
  • Aanvragen is ook mogelijk voor 75+'ers.
  • Er zijn ook leenmogelijkheden voor huiseigenaren met beperkte leenruimte.
  • Er geldt 0% rente voor huiseigenaren met een verzamelinkomen van minder dan € 60.000.

Alles over subsidies

Woon je in Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal of Veendam? Dan kun je via onderstaande knop gemakkelijk subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je woning. 

Subsidie aanvragen Hulp bij subsidie aanvragen

De Bespaarcoach helpt

Ben je geïnteresseerd in het isoleren van je huis, het installeren van zonnepanelen of wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden? Maak dan een afspraak met een Bespaarcoach.

Maak een afspraak Wat doet de Bespaarcoach?