Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Gert en Tanne

Gert kon toch nog iets (venti)leren!

Gert Wubs uit Vlagtwedde was al goed bezig met zijn woning. Zijn dak is geïsoleerd en zijn ramen zijn vervangen met de energiezuinigste optie. Hij was overtuigd dat een Energiecoach gesprek niets meer zou helpen. Toch ging hij het gesprek aan met Energiecoach Tanne. "Ik ging er kritisch in. Maar kwam er heel positief uit. Ik doe al erg mijn best. Zo gebruik ik 1000 kuub minder gas dan vorig jaar. Toch kon ik nog meer doen. Dat verbaasde me."

Gert had namelijk nog niet gedacht aan het goed ventileren van zijn woning. ‘’Ik wist eigenlijk nog niet dat dit belangrijk was. Nu ik het wel weet, heb ik zelfs een apparaatje gekocht waarmee ik kan zien of een ruimte goed geventileerd is. ‘’ Volgens Energiecoach Tanne zijn er wel meer mensen die dit nog niet weten. ‘Goed ventileren zorgt niet alleen voor een gezondere woning en een fijner gevoel. Maar het verlaagt ook je energiekosten.’’

Vochtig lucht en droge lucht
Met koud weer willen we graag alle ramen en deuren dicht om warmte binnen te houden. Dat betekent ook dat vochtige lucht, binnenblijft. Vochtige lucht kost meer tijd om op te warmen dan droge lucht. De verwarming staat dan langer aan en dat kost geld. Op Warme dagen doen we de ramen en deuren ook dicht, maar dan juist om warmte buiten te houden. Dit kan ervoor zorgen dat de lucht binnen muf en benauwd wordt. Vaak staat dan ook de airconditioning of ventilator de hele dag aan. Ook dit kost veel energie.

Hoe ga je het tegen?
De oplossing kan simpel zijn volgens Tanne. ‘’Open in de ochtend of in de avond kort je ramen en deuren. Want overdag komt juist weer de warme lucht binnen. Zo bespaar je energie en geniet je ook nog van een verfrissende bries.’’ Wil jij het hele jaar warmte en kou buiten houden? Kijk of isoleren voor jou mogelijk is.

Gert en Tanne
Gert en Tanne

Zie jij nog iets over het hoofd?

Gert raad anderen zeker aan om ook een afspraak te maken. "Je leert altijd wel iets, zelfs als je denkt dat dit niet zo is. " Extra besparingen zitten vaak in een klein hoekje.

Maak meteen een afspraak Meer over de Energiecoach?

Isoleren interessant voor jou?

Benieuwd of isoleren interessant is voor jouw woning? Maak een afspraak voor een QuickScan en ontdek de mogelijkheden. Wist je dat: isoleren nu zelfs extra interessant is door de isolatie-actie van een aantal gemeenten?

Meer over de isolatie-actie Ik wil een Quickscan