Renzo en Jeroen tijdens Quickscan

1 december 2022

Renzo isoleert zijn woning, helemaal gratis!

Eerder dit jaar bleek uit cijfers van het CBS dat inwoners van Bad Nieuweschans het meest last hebben van de stijgende energieprijzen. Bespaarcoach Jeroen helpt hierbij en maakte een goede start bij Renzo Mersman. Die volledig kosteloos zijn woning kan laten isoleren.

Renzo Mersman uit Bad Nieuweschans woont al sinds 2003 in zijn woning uit 1965 '' Isoleren is hoog nodig, het tocht ontzettend in mijn woning en als je op zolder staat, kun je in-principe bij de overburen naar binnen kijken. Zo veel kieren zitten daar. ''Renzo deed eerder al een Quickscan. Isoleren was interessant maar financieel nog niet haalbaar ''Er zat water onder de vloer, dus dat heb ik vol laten storten, dat kostte ook aardig wat geld. Ik wilde dus eerst weer even wat sparen.'' Bespaarcoach Jeroen kwam daarna langs. Hij helpt mensen met een minimum inkomen met alle papierwerk en een goed financieel plan. 

De Bespaarcoach schiet te hulp!
Toen Jeroen Lefrandt van start ging als Bespaarcoach voor de gemeente Oldambt, nam hij direct contact op met Renzo. En wat bleek? Waar het normaal € 2.460 zou hebben gekost om de woning van Renzo te isoleren, is dat nu geheel kosteloos. Maar het levert een hoop op! Renzo zal ongeveer 40% van zijn energieverbruik gaan besparen na het isoleren. 

Hoe kan het?
Dat Renzo helemaal niks hoeft te betalen voor het isoleren komt door twee subsidies. Vanwege de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gaat er € 1.800 van de totale rekening af. Voor bewoners van Bad Nieuweschans gaat daar nog eens € 660 aan lokale subsidie van af, vanwege het project 'Kans voor Schans'. Dat komt natuurlijk uit op: helemaal niks! Nu kan Renzo aan het begin van het jaar al genieten van een goed, gratis, geïsoleerde woning!

Renzo Mersman, voor zijn woning.
Renzo Mersman, voor zijn woning.

40% besparen zonder dat het wat kost

Het was voor Renzo hoog tijd om te isoleren, maar dat kost natuurlijk een hoop geld. Nadat Bespaarcoach Jeroen langskwam en de mogelijkheden inzichtelijk maakte bleek dat Renzo, compleet gratis kan isoleren! We vroegen Renzo naar zijn ervaring. 

Meer weten over de Bespaarcoach? Gelijk een afspraak maken?