Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Zo bespaar je ook in de zomer

In de zomer houden we de verwarming uit. Dat scheelt ongemerkt een hoop op je energierekening. Tenminste als je de cv uit hebt staan. En waar staat je vriezer? Kook je elke avond of bespaar je door vaker een salade te eten? Met het warme weer denk je misschien niet zo snel te kunnen besparen, maar met deze tips lukt het echt wel.

Kleine wasjes, grote wasjes, laat maar lekker waaien

Voordat je helemaal in de relaxmode zit moet je je bedenken dat je de droger helemaal niet nodig hebt deze maanden. De was hang je gewoon buiten. De zon en de wind doen het werk wel en die kosten helemaal niets.

Het regent geld
Besproei je tuin met regenwater! Je regenton vult zich vanzelf met de typisch Nederlandse buien die zo nu en dan over ons land trekken. En gebruik het regenwater ook voor je planten binnen. Of voor een klein badje in de tuin.

De verwarming in vakantiestand
Tijdens de zomermaanden heb je, als het goed is, geen kachel nodig in huis. Je leeft meer buiten dan binnen en mocht het nodig zijn kun je ook een extra vestje aantrekken. Of buiten een vuurtje maken. Zet je cv-ketel uit of op de vakantiestand. Dit scheelt aanzienlijk, en zo kom je ook niet voor verrassingen te staan zoals Arjan.

Thuis uit eten
Koken kun je in de zomer ook lekker buiten doen. Op de barbecue bijvoorbeeld. Lekkere saté en hamburgers. Of worstenbroodjes en marshmallows aan een stok in het kampvuur. En maak eens een lekkere salade, dat bespaart weer gas of stroom in de keuken. Op de vakantie!

Zonne-energie
Tuinverlichting op zonne-energie zorgt ervoor dat je ’s avonds niet in het donker zit. Het is vaak gezellig en warm licht. Het kost niks, want overdag laden de lampen op door de zon. En ze gaan vanzelf aan zodra het donker wordt!

Gebruik je eigen energie!
Grasmaaien doe je gewoon met een handmaaier. Zo hou je het gazon lekker kort en je eigen lijf lekker strak. Zo bespaar je op benzine én op de sportschool. Work it out in je eigen tuin!

Speciale zomerpagina!

Op de speciale zomerpagina van Jouwbespaarcoach zie je hoe we jou kunnen helpen. Een Energiecoach loopt bijvoorbeeld samen met jou door je woning en geeft praktische tips die direct iets opleveren. Wil je het groter aanpakken? En denk je bijvoorbeeld aan zonnepanelen of isolatie? Dan geeft een Quickscan inzicht in de kosten en de terugverdientijd. Je hoort dan ook meer over de financieringsmogelijkheden en subsidies die er zijn.

Naar de zomerpagina