De unieke aanpak van Jouwbespaarcoach

Onlangs kwamen medewerkers van verschillende overheidsinstanties bij Jouwbespaarcoach op bezoek, waaronder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij bezochten Oost-Groningen om te kijken hoe de aanpak van Jouwbespaarcoach eruit ziet in de praktijk.

Alle Nederlandse gemeenten hebben de taak om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun leefomgeving. Veel gemeenten vinden dit ingewikkeld, en zoeken naar een manier om dit te doen. Vaak blijft de informatie die gemeenten verstrekken aan hun inwoners oppervlakkig. Daardoor moeten bewoners meestal zelf uitzoeken hoe ze stappen kunnen zetten richting het verduurzamen van hun woning.

De oplossingen van Jouwbespaarcoach 
Jouwbespaarcoach pakt dit anders aan. We geven inwoners niet alleen informatie, maar helpen bijvoorbeeld ook gratis bij het aanvragen van subsidies en kleine energieklussen. De medewerkers van BZK en VNG waren erg geïnteresseerd in deze aanpak. Tijdens hun bezoek kwamen ze dan ook kijken hoe dit er in de praktijk aan toegaat. 

Samen met Bespaarcoaches, Energiecoaches, Klusbussers en CV-dokters gingen ze op bezoek bij verschillende inwoners van Oost-Groningen. Zo zagen ze hoe de Klusbus helpt bij kleine energieklussen, zoals het aanbrengen van tochstrips en radiatorfolie. En hoe Bespaarcoach Jeroen inwoners helpt met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. 

Door bezoeken zoals deze hopen we dat steeds meer gemeenten praktische oplossingen kunnen bieden aan hun inwoners. 

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Dit is gratis!

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achterzict? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?