Geld en energie besparen met de Klusbus in Oldambt

Met het project Oldambt Verwarmt helpt de gemeente Oldambt inwoners om energie te besparen. Jurrie Nieboer, wethouder Energie en Duurzaamheid: "Door naar de dorpen en buurten toe te gaan met verschillende activiteiten, verwachten we meer inwoners te bereiken om hen te helpen gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn om energie te besparen."

Een van deze mogelijkheden is het inschakelen van de Klusbus van Jouwbespaarcoach. De Klusbussers helpen met het bevestigen van tochtstrippen, radiatorfolie en het dichten van kieren. Het materiaal en het werk dat de Klussers doen is gratis.

Lagere energierekening
Vandaag was Klusser Jacob op bezoek bij mevrouw Van Helvoort uit Beerta. Hij plaatste radiatorfolie, zodat er minder warmte verloren gaat. Daarmee bespaart zij al snel € 30 per jaar, terwijl het aanbrengen per radiator maar ongeveer 15 minuten duurt. “Ik had twee radiatoren zelf al aangepakt, maar dat vond ik behoorlijk lastig. De grootste radiator moest nog, dus dat heeft Jacob voor me gedaan”, vertelt mevrouw Van Helvoort. “Wat ik vooral prettig vind aan deze actie is het gemak. Het is zo eenvoudig om aan te geven wat er nog moet gebeuren.” Ze raadt anderen dan ook zeker aan om ook een afspraak te maken met de Klusbus. “Ik ben al bij mijn buurvrouw geweest, die aarzelt omdat ze liever geen vreemde in huis heeft. Maar ik zei tegen haar: je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Ik ga m’n best doen om zoveel mogelijk buren te overtuigen.”

Weg met tocht in huis
Bij mevrouw Broekema uit Beerta werden vandaag behalve radiatorfolie ook tochtstrips geplaatst. Daarmee bespaart zij ongeveer € 70 per jaar extra. “Bij de voordeur waaide het gewoon naar binnen. Ik wilde deze klussen al heel lang zelf doen, omdat het toch aanzienlijk scheelt op je energierekening. Maar ik kwam er gewoon niet aan toe.” Toen ze van de Klusbus hoorde, maakte ze gelijk een afspraak. “Het is superfijn dat zoiets bestaat. Ik ben altijd heel bewust bezig met energie besparen. Vooral met de huidige prijzen, maar ook uit milieuoverwegingen", aldus mevrouw Broekema.

Ook hulp nodig bij kleine energieklussen?

Maak dan een afspraak met de Klusbus. Met kleine aanpassingen kun je veel energie besparen. Het materiaal en het werk is helemaal gratis!

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast.

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?