Jouwbespaarcoach helpt 5900 huishoudens in 2023

Wat een jaar was 2023 voor Jouwbespaarcoach! Met trots kunnen we vertellen dat we 5900 huishoudens in Oost-Groningen hebben geholpen met onze gratis diensten. Daardoor bespaarden heel veel mensen energie én geld.

Kleine aanpassingen, grote besparingen

Onze Energiecoaches spraken dit jaar met 1500 huishoudens over slimme manieren om energie te besparen. Het licht uitdoen, de deuren dicht houden, alleen een volle wasmachine draaien. Alle kleine beetjes helpen. 

Geert Siemons uit Stadskanaal: "Hoewel ik al jaren bezig ben met energiebesparing, ontdekte ik tijdens mijn gesprek met Energiecoach Tanne nog een handige bespaartip: radiatorfolie. Daar had ik eigenlijk nooit aan gedacht. Maar het is een makkelijke oplossing, waar je best veel mee bespaart.''

Gratis hulp bij kleine energieklussen

Ook de Klusbus kan helpen met het aanbrengen van radiatorfolie en andere kleine energieklussen. Sinds februari rijdt de Klusbus rond in Oost-Groningen. Al 750 huishoudens kregen hulp bij kleine aanpassingen in huis om energie te besparen. 

Arjan Hermanides van Jouwbespaarcoach: "Veel inwoners weten niet dat ze geholpen kunnen worden. Het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie lijkt makkelijk, maar is vaak toch lastiger dan gedacht. Daar helpt onze Klusbus bij. Die vol zit met led-lampen, anti-tochtspullen en andere materialen. En het beste van alles: de hulp en de spullen zijn helemaal gratis."

Besparen met de CV-dokter

De CV-dokter berekent hoeveel warmte jouw huis nodig heeft en stelt je cv-ketel op de meest energiezuinige manier in. Dus je verbruikt minder gas, maar je woning wordt net zo lekker warm. De CV-dokter heeft sinds maart 250 huishoudens geholpen.

CV-dokter Joaknda kwam langs bij het echtpaar Gorter. Nu besparen ze ruim 10% op hun energierekening. Bij het echtpaar Gorter zorgde CV-dokter Jolanda ervoor dat de cv-ketel op maat werd afgestemd, waardoor ze zo’n 10% op hun energieverbruik besparen. Bij de familie Gorter stond de ketel nog op de fabrieksinstellingen. “Dit zie ik heel vaak en kost onnodig veel geld”, aldus Jolanda.

Duurzame oplossingen voor 400 woningen

400 mensen kregen hulp van een Bespaarcoach. Zo ook Mirjam uit Pekela. Zij maakte zich zorgen om de stijgende gasprijzen en hoge energierekening. Daarom belde ze met de gemeente Pekela voor hulp. Zo kwam ze in contact met Bespaarcoach Robin. Hij hielp haar met het aanvragen van subsidies en offertes voor isolatie en zonnepanelen. “We willen graag meedoen, maar we moeten keuzes maken, omdat het leven momenteel erg duur is. Het is fantastisch dat je daarbij geholpen wordt. Zonder Robin had ik niet geweten dat dit allemaal kon. Hopelijk ontdekken steeds meer mensen dat ze geholpen kunnen worden.”

Energie Bespaarpakket: 3000 tasjes uitgedeeld

Tot slot hebben 3000 huishoudens onze Energie Bespaarpakketten ontvangen. Hierin zaten praktische materialen om energie te besparen. Denk aan led-lampen, een radiatorventilator en tochtstrips. 

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achter zit? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?

Bespaar geld en energie!

Wil jij ook energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Dit is gratis!

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?