Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Junior Energiecoaches besparen met het hele gezin

'Doe de deur dicht, stekker uit het stopcontact.... ben je klaar met douchen?' Oh oh, herkenbare kreten voor ouders en (jonge) kinderen. Het lijkt moeilijk om de jeugd bewust te maken van energieverbruik en wat het kost. Junior Energiecoach heeft daar een heel leuk en leerzaam programma voor, met opdrachten en spelletjes voor het hele gezin. Er zijn al meer dan 5.300 Junior Energiecoaches in Nederland. Ook in Hoogezand, Oldambt en Veendam werden afgelopen editie diploma's uitgedeeld. Deze kinderen hebben op school of met hun ouders het hele programma vijf weken lang gevolgd en weten nu alles over hoe je energie én dus ook geld kunt besparen!

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in jullie huis? Junior Energiecoach daagt kinderen en hun gezin uit. Met proefjes, puzzels en spelletjes ontdekken kinderen waar ze op kunnen besparen. Zo tellen ze de lampen in huis en checken ze of het ledlampen zijn. Ook berekenen ze hoeveel energie het kost om water te verwarmen. Een gemiddelde douchebeurt van vijf minuten kost je met de huidige gasprijzen 0,50 eurocent. Dat was wel even schrikken voor de kids.  Eén van de reacties was dan ook: "Zo, daar kun je heel veel leuke games voor kopen als je dat opspaart."

Scholen en gezinnen
Het programma van Junior Energiecoach is voor iedereen. Zo zijn er scholen die hier aan meedoen, maar ook gezinnen. Op basisschool de sterren in Hoogezand deden leerlingen enthousiast mee onder begeleiding van de juf: "Een groep die leert door te zien, voelen en doen. Dit project hebben ze gekoppeld aan de praktijklessen die over elektriciteit gaan. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld meer inzicht gekregen in het energielabel en weten ze dat een witte ledlamp minder verbruikt dan een gele ledlamp.” 

Ook besparen met het hele gezin?
In het najaar start er weer een nieuw seizoen Junior Energiecoach. Wil jij ook geld besparen met je hele gezin. Meld je hier aan! Op de site lees je er alles over en vind je leuke spelletjes en opdrachten om alvast samen mee aan de slag te gaan.

Bezoek van een echte Energiecoach

Nu jullie zo goed bezig zijn is het misschien leuk om één van onze Energiecoaches uit te nodigen. Samen kunnen jullie kijken waar je nog meer op kunt besparen!

Wat doet een Energiecoach?

Ook meedoen?

Ben je enthousiast geworden en durf je samen met je kinderen de challenge aan? Het is leuk en goed voor je portemonnee. Geef jullie op!

Check de site!