Een betere energierekening door de CV-dokter

Het echtpaar Gorter is altijd bezig met besparen. "Je probeert toch zoveel mogelijk te doen. Vooral om bij te dragen aan een beter milieu.". Toen ze over de CV-dokter hoorden maakten ze dan ook direct een afspraak. “We zijn niet technisch en waren erg benieuwd of we via onze cv-ketel nog energie konden besparen.”

Twee keer zoveel als nodig
CV-dokter Jolanda kwam langs en berekende precies hoeveel warmte hun woning nodig heeft. Bij de familie Gorter stond de ketel nog op de fabrieksinstellingen. “Dit zie ik heel vaak en kost onnodig veel geld”, aldus Jolanda, die er voor zorgde dat de cv-ketel optimaal werd afgestemd. "Stel je voor dat je een klein pannetje op de grootste gaspit zet. Je verspilt dan meer energie dan nodig is, en dus ook meer geld. Zo werkt dat ook met je cv-ketel."

Fijn geholpen, mooie besparing
Door deze aanpassing bespaart de familie Gorter naar verwachting zo’n 10% op hun energieverbruik. ''De echte resultaten merken we pas als het weer kouder wordt. Wij hadden zelf nooit aan het aanpassen van de cv-ketel gedacht. Fijn dat we hier zo bij geholpen zijn.”

Benieuwd wat er bij jou mogelijk is?

Met kleine aanpassingen kun je al veel besparen. Maar waar kun je het best beginnen? Dat vertellen onze Energiecoaches je graag!

Maak een afspraak! Wat is een Energiecoach?

Zelf hulp van de CV-dokter?

Wil jij ook zo goedkoop mogelijk je huis verwarmen? Jolanda komt graag bij jou langs: "Het is zo ontzettend fijn om mensen aan een lagere energierekening te helpen, daar doe ik het voor!"

Maak meteen een afspraak Meer over de CV-dokter?