Gert uit Bellingwolde bespaart geld én energie

Gert uit Bellingwolde liet de spouwmuren van zijn vrijstaande woning isoleren. Met behulp van Bespaarcoach Ronja hoefde hij hier maar weinig voor te betalen. Hij kreeg namelijk een flink bedrag terug via een subsidie. Hierdoor bespaart hij niet alleen geld, maar ook energie.

Gert kwam in contact met de Bespaarcoach via een kameraad. “Een vriend van mij kwam er via de gemeente achter dat er een energiebespaarplan bestond. Toen heb ik gelijk gebeld en kwam ik in contact met Ronja.” De Bespaarcoach hielp hem met zijn aanvraag voor de subsidie.

Grote besparing
Op de vraag hoeveel hij heeft bespaard, antwoord Gert: "Ik heb 1500 euro betaald en ik kreeg 1000 euro terug. Ik heb zelf dus maar 500 euro betaald voor de isolatie." Eerder had hij al andere aanpassingen gedaan om zijn huis energiezuiniger te maken. Zo heeft hij zonnepanelen en is hij bezig met het aanschaffen van een warmtepomp.

Hulp bij subsidie aanvragen
Gert heeft de hulp van de Bespaarcoach als zeer positief ervaren: "Alle kleine beetjes helpen. Als zoiets op je pad komt, moet je er gebruik van maken. Ik hoopte in ieder geval dat ik een behoorlijke subsidie zou krijgen en dat is gelukt. Het cirkeltje is nu rond." Vooral het online aanvragen van de subsidie vond Gert spannend. “Ik ben een beetje huiverig om DigiD te gebruiken. Daar heb ik weinig kennis van. Dus ik ben blij dat ik daar hulp bij kreeg van Ronja." 

Bespaar ook geld
Gert vindt het jammer dat niet iedereen in Westerwolde weet van het bestaan van de Bespaarcoach: “Als ik met anderen in gesprek ben over isoleren en besparen, dan zal ik zeker aanbevelen om ook contact op te nemen met een Bespaarcoach.”

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij ook energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Dit is gratis!

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achterzict? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?