Geld besparen met de CV-dokter

Wil jij zo goedkoop mogelijk je huis verwarmen? CV-dokter Jolanda berekent hoeveel warmte jouw huis nodig heeft. En regelt dat jouw cv-ketel op de juiste temperatuur staat. Je bespaart daarmee al gauw ruim 10% op je energieverbruik. Toen Ties Wolthuis uit Veendam een brief kreeg van de gemeente met informatie over de CV-dokter, nam hij gelijk contact op.

“Ik heb via de site een afspraak gemaakt met Jolanda. Binnen drie weken stond ze op de stoep,” vertelt Ties. De meeste cv-ketels staan nog op de fabrieksinstellingen. Daarmee wordt je huis snel warm, maar verbruik je vaak ook veel meer energie dan nodig. “Jolanda heeft de grootte van ons huis en de radiatoren opgemeten. Zo kon ze de benodigde capaciteit berekenen.” 

Warm water in elke radiator
De CV-dokter helpt ook met het waterzijdig inregelen van de cv-installatie. Dat zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. “In het verleden stonden de kosten daarvan mij wat tegen. Dus ik ben heel blij dat het nu gratis gedaan kon worden. "Een van onze kachels werd niet goed warm, maar deze werkt nu weer perfect,” aldus Ties. “Mijn schoonzus had ook problemen met de verwarming. Na mijn goede ervaring met Jolanda heeft zij ook een afspraak gemaakt en ook daar werkt de cv nu weer prima.”

Meer gratis hulp
Ook de Klusbus kwam bij Ties langs: “Onze voordeur tochtte nogal, dus daar is een tochtstrip aangebracht. En er zit nu radiatorfolie achter de radiatoren. Heel fijn dat dit allemaal gratis aangeboden wordt. Ik ben er heel enthousiast over.”

CV-dokter Jolanda

Jolanda heeft inmiddels al een behoorlijk aantal cv-ketels ingesteld. Het technische onderdeel van haar werk vindt ze leuk. Maar het meest geniet ze van de reacties achteraf: "Het is zo ontzettend fijn om mensen aan een lagere energierekening te helpen, daar doe ik het voor!"

Maak een afspraak Wat doet de CV-dokter?

Isoleren iets voor jou?

Met kleine aanpassingen kun je al veel besparen. Maar alleen als je woning goed geïsoleerd is, bespaar je het meest. Het is nu de tijd om te isoleren. Ook als je weinig geld hebt. Of als je niet weet waar je moet beginnen. De Bespaarcoach helpt je!

Wat doet een Bespaarcoach? Het verhaal van de familie Kanter