Gea bespaart geld met isoleren en zonnepanelen

Gea Koerts uit Nieuwe Pekela wilde besparen op haar energierekening, maar wist niet goed hoe. Via haar zoon hoorde ze van de Bespaarcoach. Door zijn enthousiasme besloot Gea ook een afspraak te maken. Bespaarcoach Ronja kwam langs en hielp haar met het aanvragen van subsidie voor haar vloer- en muurisolatie en zonnepanelen.

Ronja kwam bij Gea thuis op bezoek en bekeek het hele huis. Van de kruipruimte tot de zolder. Hierna gaf zij nuttige tips om energie te besparen. Gea haar huis had namelijk nog geen isolatie in de muren en vloer. Ook had zij geen zonnepanelen. Na overleg met de Bespaarcoach besloot zij om dit aan te laten leggen. “Ronja heeft me van begin af aan begeleid. Van het zoeken naar bedrijven die de spullen konden leveren, tot het aanvragen van offertes en subsidies. Het is heel vlot geregeld allemaal,” aldus Gea. 

Meteen resultaat

Gea haar huis had eerst alleen dakisolatie. Nu ook de rest van het huis is geïsoleerd, merkt ze gelijk verschil. De kachel kan een graadje lager. Bovendien heeft ze door de subsidie meer dan 1000 euro bespaard op de isolatie.

Nooit te oud om te beginnen

Gea is erg tevreden met de hulp van Ronja: "Zonder haar was het niet gelukt. Je moet online van alles uitzoeken en accounts aanmaken. Als ik dat allemaal zelf had moeten doen, had ik waarschijnlijk gedacht: laat maar zitten." 

In gesprekken met vrienden merkt ze dat sommige mensen terughoudend zijn om ook contact op te nemen met de Bespaarcoach. “Ik ben heel blij met de hulp die ik heb gekregen. Maar als ik er met anderen over praat, krijg ik regelmatig te horen dat men bang is dat ze het geld moeten terugbetalen. Dat is hier zeker niet het geval.” Ze benadrukt dat het samenwerken met de Bespaarcoach de moeite waard is. "Ik vond mezelf eigenlijk te oud om hier nog mee te beginnen, maar toen zei mijn zoon: je doet het ook voor je kinderen en kleinkinderen."

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij ook energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Dit is gratis!

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achterzict? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?