11 januari 2022

Floris Aukema deed mee aan de zonnepanelenactie

Westerwolde - Zonnepanelen zijn een goede investering als je wilt besparen op je woonlasten én je huis wilt verduurzamen. Dankzij de gezamenlijke inkoopactie in combinatie met een Duurzaamheidslening via de gemeente Westerwolde ging een lang gekoesterde wens van Floris Aukema in vervulling. Eind vorig jaar zijn er tien zonnepanelen geplaatst op het dak van zijn huis. Zodra de zon schijnt ziet hij de opbrengsten direct stijgen.

Toen Floris hoorde over de gezamenlijke inkoopactie van de Oost-Groninger gemeenten kwam hij direct in actie. “Dit was precies het laatste duwtje dat ik nodig had. Ik heb toen eerst informatie ingewonnen over zonnepanelen en wat het mij zou gaan kosten. Voor een financiering kon ik terecht bij gemeente Westerwolde, middels de zogenaamde stimuleringsregeling. Van de gemeente ontving ik een toewijzing voor de Duurzaamheidslening bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Vervolgens kreeg ik van SVn een bouwdepot waaruit ik de facturen van de zonnepanelen kon betalen.”

Het is tijd voor zon
De zonnepanelen zijn voor Floris een bewuste keuze geweest. "Voor een beter milieu, maar ook om geld te besparen. Dankzij de gezamenlijke inkoopactie en de Duurzaamheidslening kost het me maar een klein bedrag per maand. Volgens de berekening heb ik de panelen in 4,5 jaar terugverdiend. Maar ik denk dat het door de stijgende energieprijzen nog wel sneller zal zijn.” 

Alle info binnen handbereik
Op zijn mobiele telefoon heeft Floris een app gedownload die gekoppeld is aan zijn zonnepanelen. “Met één druk op de knop krijg ik een overzicht van mijn energieverbruik en de opbrengst van de zonnepanelen. Ik kan niet wachten tot de zomer, zo benieuwd. Zodra de zon gaat schijnen schijnt zie je in een grafiek de opbrengsten stijgen.”

Floris Aukema is de blije eigenaar van tien zonnepanelen op zijn dak
Floris Aukema is de blije eigenaar van tien zonnepanelen op zijn dak

Duurzaamheidslening SVn

Floris heeft gebruik gemaakt van de Duurzaamheidslening van SVn. Met de Duurzaamheidslening financier je energiebesparende maatregelen in en aan je woning. Wil jij weten of jouw gemeente hier ook aan meedoet?

Direct naar de site van SVn

Energiecoach

Of je nu al druk bezig bent met energie besparen of je hebt nog geen idee waar te beginnen. Onze Energiecoaches helpen je graag.

Wat doet een Energiecoach? Direct een afspraak maken

Het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket is er voor alle woningeigenaren in Oost-Groningen. Alle informatie over zonnepanelen vind je hier op een rij. Heb je nog vragen? Bel gerust: 088 525 4110 of stuur een e-mail.

Alle info over zonnepanelen