Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Een winter met comfort én geld terugkrijgen

Familie de Haas heeft inmiddels alle stappen doorlopen bij Jouwbespaarcoach. Na het isoleren van de woning en het plaatsen van dubbel glas vorig jaar waren ze dan ook heel benieuwd hoe het hen in de winter zou vergaan. “Nog beter dan we vooraf hadden gehoopt. Een geïsoleerde woning is echt een genot tijdens de koude wintermaanden! We ervaren veel meer comfort, geen tochterijen meer en een dekentje is zeker niet meer nodig op de bank.” Martin en Carla hebben nu aanzienlijk lagere stookkosten en dat merken ze direct in de portemonnee. “We krijgen naar verwachting 750 euro terug dit jaar. En dat betekent ook dat ons maandelijkse bedrag van de gasrekening omlaag gaat."

Vorig jaar oktober kreeg familie de Haas al 580 euro terug, omdat hun verbruik in vergelijking tot hun maandelijkse betaling aan gas veel lager bleek te zijn. Afgelopen winter was dit gelukkig ook het geval. En zo is hun nieuwe verwachting voor het gasverbruik voor het komende jaar vastgesteld op 900 m3. Martin is enorm blij met deze cijfers: “Dat zijn echt grote verschillen. En de maandelijkse afschrijving voor 2022 is bijna gehalveerd. We betaalden 230 euro per maand, maar dat wordt verlaagd naar 130 euro.”

Al zoveel geld bespaart. Wat is de volgende stap?
Alle besparingen zijn voor Martin een motivatie om steeds weer meer te willen verduurzamen. Martin: “Ik ben superfanatiek geworden. Zo heb ik bijvoorbeeld voor alle radiatoren in de huiskamer een SpeedComfort aangeschaft waardoor het nog warmer in huis aanvoelt.” Een Speedcomfort is een radiatorventilator die de warmte nog beter verspreid. Ook heeft Martin de temperatuur van de combiketel teruggedraaid naar 50 graden wat direct terug te zien is in het verbruik. “Mijn ouders wonen in een appartement met z’n tweeën en hebben hetzelfde verbruik als wij met z’n vijven in een eengezinswoning. Wat ons betreft zijn we heel goed op weg, maar de ultieme droom is nog zonnepanelen op het dak.”

IJsvorming en koude voeten zijn verleden tijd
In de winter hadden ze altijd last van ijs aan de binnenkant van de ramen. Carla: “Dat is gelukkig verleden tijd. Ook was de vloer afgelopen winters ijzig koud en waren we genoodzaakt sloffen of dikke sokken te dragen. Dankzij de vloerisolatie hebben we geen koude voeten meer en kunnen we zelfs op blote voeten lopen haha.” En de ramen voorzien van dubbel glas heeft meerder voordelen merken ze nu. “Je voelt geen tocht meer én het is heerlijk stil in huis. Normaal hoorde je altijd alles. De wind gieren of de auto’s. Niks meer van dat alles.”

Gasverbruik familie de Haas
Familie de Haas ervaart comfort en lage stookkosten tijdens de koude wintermaanden

Ervaringsverhaal

Stap voor stap hebben Carla en Martin met hulp van Jouwbespaarcoach hun hele huis geïsoleerd.

Check de video

Wil jij ook besparen?

Heb jij een koopwoning in Oost-Groningen en wil je ook weten hoe je het beste kan beginnen? 

Wat doet een Energiecoach? Vraag een gratis Quickscan aan