Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

1 maart 2022

Kleine maatregelen, grote impact

Energiecoach Tanne gaat graag in gesprek met bewoners over hun energiegedrag. Van huis uit is ze zuinig opgevoed en probeert daarom met weinig geld te besparen. Onder het motto ‘Niet alleen voor de portemonnee maar ook voor het milieu’ hoopt Tanne bewoners hier bewust van te maken. “Ik geef bewoners tips die op hun van toepassing zijn. We leven allemaal anders, dat heb ik wel geleerd in de jaren dat ik veel op reis ging en ook langere tijd in de woestijn heb gewoond. Zelfs kleine maatregelen kunnen grote impact hebben op je energierekening!”

Of je nu een goed geïsoleerd huis hebt, een monumentaal pand of een hutje op de hei. Volgens Tanne kun je altijd ergens op besparen: “Ik ben nog nooit bij mensen thuis geweest waarbij ik ze niet kon helpen. Zo was Tanne onlangs thuis bij een mevrouw voor een Energiecoach-gesprek. Ze woont met haar twee kinderen in een huis van 1867 en moet ineens 280 euro meer betalen per maand aan gas en energie. Tanne: “Helaas hebben we veel van dit soort gesprekken op het moment. Doordat zij gedwongen moest overstappen naar een ander energiebedrijf kreeg zij een variabele energieprijs. Haar energierekening is van 200 euro gestegen naar 580 euro per maand. Dat is meer dan het dubbele.” 

Kleine maatregelen kunnen grote impact hebben
Als Tanne een ronde door het huis gemaakt heeft bespreekt ze de bespaartips die mevrouw kan toepassen. Het lijkt zo simpel, maar toch is het niet altijd vanzelfsprekend. “Ik heb haar geadviseerd om de verwarming in ruimtes waar ze niet zijn uit te zetten. Ook tipte ik om de thermostaat s’ nachts een paar graden lager te zetten. Zelfs overdag de kachel een graad lager zetten helpt al de kosten te drukken. Gordijnen voor de ramen zorgt dat de warmte beter blijft hangen. Het kost haar niks, maar ze zal het zeker merken in de energierekening.“

Quickscan
Tanne eindigt haar adviesgesprek vaak met het advies om een afspraak te maken voor een Quickscan. “Het is de volgende en logische stap. Binnen 2,5 uur heeft de bewoner een goede indicatie van zijn of haar mogelijkheden. En ook wat het gaat kosten. Maar misschien nog wel veel belangrijker is te weten wat het je uiteindelijk oplevert. Gaan je maandelijkse woonlasten echt omlaag?”

Energiecoach Tanne
Energiecoach Tanne

Benieuwd wat een Energiecoach voor jou kan betekenen?

Het licht uitdoen, de deuren dichthouden, alleen een volle wasmachine draaien. Alle kleine beetjes helpen. Maar waar kun je het beste beginnen? Dat vertellen onze Energiecoaches je graag!

Wat doet een Energiecoach?

Een gratis Quickscan

Wil jij ook graag onafhankelijk advies? Met een Quickscan weet je binnen 2,5 uur hoe je je huis het best kunt verduurzamen.

Wat is een Quickscan?