Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Energiecoach Johan Herbers in gesprek met een bewoner

23 februari 2022

Energie besparen? Zo simpel als wat!

Uiterlijk in 2050 moet iedereen van het aardgas af zijn en gebruiken we allemaal duurzame energie. Ook moeten we energie besparen. Vaak kun je met een paar kleine aanpassingen in huis al gauw enkele honderden euro's per jaar besparen. Denk aan ledlampen, tochtstrips of een brievenbusborstel. Voor bespaartips kunt u terecht op de website zosimpelalswat.nl. Ook kunt u in veel gevallen gratis tips krijgen van een Energiecoach. Johan Herbers is zo'n Energiecoach.

Johan Herbers is expert op het gebied van simpele bespaartips en komt gratis bij inwoners thuis om te vertellen hoe je kunt besparen. “Ik werk voor de Oost-Groninger gemeenten en loop met huiseigenaren door hun woning om te zien waar de beste bespaarkansen liggen. Na afloop krijgen ze een Energie Bespaarpakket, waarmee ze direct aan de slag kunnen.” Ook veel andere gemeenten en soms ook woningcorporaties bieden gratis energieadvies aan huis.

Led-lampen
Door de stekkers van apparaten die u niet gebruikt uit het stopcontact te halen, kunt u energie besparen. Als u gebruik maakt van een contactdoos voor meerdere stekkers met een rode schakelknop, levert dat ook een besparing op. Ook overschakelen op ledverlichting kan aantrekkelijk zijn voor de portemonnee.

Een rapport met de bespaarmogelijkheden op een rij
"Ik was vandaag bij een man in Veendam die zo'n dertig halogeenspotjes in de kamer had hangen", vertelt Herbers. "Ik rekende hem voor, dat, als hij overschakelt op ledverlichting, hij per lamp 5 euro per jaar bespaart. Dat is toch mooi 150 euro!" Na een huisbezoek krijgt de bewoner van de Energiecoach een rapport met de bespaarmogelijkheden, waarin staat wat de bewoner al doet en waar nog winst te behalen valt. De totale besparing van deze meneer kwam uit op 270 euro. Toch een mooi bedrag waar je veel leuke dingen voor kunt doen

300 euro
Voor bespaartips kunt u ook terecht op de website zosimpelalswat.nl. Daar staat welke simpele maatregelen u kunt nemen, wat die opleveren en welke hulp u erbij kunt krijgen. Zo kunt u van enkele tientjes tot wel 300 euro per jaar besparen. De campagne Zo Simpel Als Wat is een samenwerking van de provincie, gemeenten en woningcorporaties.


Benieuwd wat een Energiecoach voor jou kan betekenen?

Het licht uitdoen, de deuren dichthouden, alleen een volle wasmachine draaien. Alle kleine beetjes helpen. Maar waar kun je het beste beginnen? Dat vertellen onze Energiecoaches je graag!

Wat doet een Energiecoach?

Een gratis Energie Bespaarpakket

Met een Energie Bespaarpakket kun je op eenvoudige wijze meteen starten met besparen. 

Vraag 'm hier aan!