Gratis radiatorfolie en tochtstrips voor Alies uit Bourtange

In het pittoreske dorp Bourtange, bekend om zijn historische vestingwerken, woont Alies Heida. Onlangs schakelde zij de Klusbus in om haar te helpen met kleine energiebesparende klussen in huis.

Zo brachten de Klusbussers tochtstrippen onder de deuren en radiatorfolie aan. "Ik ben heel blij met het radiatorfolie," vertelt Alies. "Het verschil is moeilijk te meten omdat ik hier nog niet zo lang woon. Maar ik weet zeker dat het folie energie zal besparen. Ik was verbaasd dat het niet tegen de muur aan moest, maar met magneetjes aan de radiator vastzit. Je ziet er dus helemaal niets van.” De Klusbussers vervingen ook een aantal oudere lampen door led-lampen en installeerden een brievenbusborstel tegen de tocht.

Gratis hulp
Alies kwam in contact met de Klusbus via de duurzaamheidsadviseur van de gemeente. "Omdat ik in een scootmobiel zit, kreeg ik iemand van de gemeente langs. Toen hadden we het over de hoge energiekosten en kreeg ik het telefoonnummer van de duurzaamheidsadviseur van de gemeente Westerwolde. Die zei: bel de Klusbus, want die kunnen je met van alles helpen.” Ze is heel blij met de hulp van de Klusbus: “Ik raad anderen absoluut aan om ook hulp in te schakelen van de Klusbus. Vooral als je iets ouder bent of, zoals ik, aanspraak maakt op bijvoorbeeld de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).” 

Geld besparen door te isoleren 
Alies heeft ook haar spouwmuren, vloer en dak laten isoleren. Ze woont nu een half jaar in haar huis en hoopt dat de maatregelen veel gaan schelen: "In februari en maart betaalde ik maandelijks 800 euro aan energiekosten, terwijl ik de kachel op 17 graden had staan. Ik hoop dat het komende winter een stuk goedkoper zal zijn."

Ook hulp nodig bij kleine energieklussen?

Maak dan een afspraak met de Klusbus. Met kleine aanpassingen kun je veel energie besparen. Het materiaal en het werk is helemaal gratis!

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast.

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?