1000e inwoner geholpen door de Klusbus

Het was feest gister! Hannie Lafleur uit Gemeente Pekela was alweer het 1000ste adres waar onze Klusbus heeft geholpen met kleine energieklussen. Om dat te vieren namen wethouder Reiny Kuiper en Klusbusser Jacob een mooi bos bloemen en wat lekkers mee.

"Het is een ouder huisje en als de wind erop staat, merk je toch dat het tocht. Via Facebook zag ik de Klusbus voorbij komen. Ik dacht: ‘Ik trek de stoute schoenen aan. Nee heb je, ja kun je krijgen.’ Ik kan alles met dieren, maar klussen kan ik niet. Kitwerk, zoals Jacob nu doet, dat wordt ‘m niet," aldus Hannie.

Gratis aan de slag 
De Klusbussers van Jouwbespaarcoach komen langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Zij bevestigen bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie, of kitten naden en kieren dicht. Met deze kleine aanpassingen in huis is direct energie en geld te besparen. Inwoners uit Oost-Groningen met een slecht geïsoleerd huis of 2 linkerhanden kunnen een beroep doen op de Klusbus. In Pekela maakten al meer dan 125 mensen hier gebruik van. 

Wethouder Reiny Kuiper: "Wij vinden het belangrijk dat al onze inwoners zo energiezuinig mogelijk kunnen leven. We helpen daar graag bij. De Klusbus is een van de maatregelen uit het pakket om inwoners te helpen energie te besparen. Dat de Klusbus vandaag al bij het duizendste adres langskomt laat zien dat er veel behoefte aan is."

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb jij ook gratis hulp nodig bij kleine energieklussen? Maak dan een afspraak met de Klusbus.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast. 

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?