Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Besparen in de herfst!

Regen, paraplu’s, bruine bladeren... Maar natuurlijk ook koudere dagen! Hoe hou je je woning warm, zonder dat het teveel gaat kosten? Wij helpen jou met gunstige tips, zodat je ook dit seizoen weer kan besparen. 

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Kier op kier besparen

Zeker weten dat je warmte binnen blijft? Let heel goed op naden en kieren bij gevelafsluiting! De warmte van je woning kan namelijk ontsnappen. Gebruik hiervoor tochtstrips en tochtborstels. 

Meer tips over warmte binnenhouden?

Maar waar dan?

Maar waar zitten die kieren dan? Dat valt prima te achterhalen door met een kaars langs het kozijn te gaan, tocht het? Dan gaat de vlam bewegen. Zo kun je snel en makkelijk zien waar de tocht vandaan komt.

Privacy terwijl je bespaart!

Trek de gordijnen dicht! Zo hou je namelijk makkelijk warmte binnen, zeker als je mooie dikke gordijnen hebt. Let wel even op dat het gordijn niet voor je verwarming staat, want dan kan de warmte je kamer juist niet binnen. 

Romantische herfstavond

Als je dan toch al met een kaarsje langs de kieren gaat en de gordijnen dicht hebt, kun je net zo goed nog wat kaarsen aansteken. Een kaars geeft namelijk toch een beetje warmte. En is daarnaast ook nog gezelliger en zuiniger dan een lamp!

Toch liever een lamp?

Isoleren, isoleren, isoleren

Je huis blijft pas écht warm wanneer je het goed isoleert. Goede isolatie van je dak, buitenmuren en isolatieglas houdt met het koude weer de warmte vast. Bonus tip: Ook als je een laag inkomen hebt, kun je nu isoleren met behulp van de Bespaarcoach. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wat is een Bespaarcoach?

Elektrische bijzetkachel?

Gebruik elektrische bijzetkachels zo min mogelijk. Deze kachels vreten namelijk energie, dit kan oplopen in de rekening. Toch aan het bevriezen in de slaapkamer? Kies dan eventueel voor een elektrische deken of nog beter: gooi een lekkere warme kruik in je bed.

Blijf (venti)leren!

Natuurlijk gaan alle ramen weer dicht, maar vergeet niet te ventileren! Dit helpt namelijk droge lucht uit huis te houden. Maak daarbij dus goed je ventilator roosters schoon. 

Energiecoach

Maak een afspraak met een Energiecoach. Samen lopen jullie door jouw woning en krijg je tips hoe je kunt besparen. 

Maak een afspraak Wat doet een Energiecoach