Inwoners van gemeente Stadskanaal blij met hulp van de Klusbus en Energiecoach

Niet veel mensen in Stadskanaal weten dat er een speciale Klusbus rondrijdt die gratis helpt met kleine energieklussen. Ook zijn er Energiecoaches die tips geven over hoe je energie kunt besparen. Zonde, want deze besparingen kunnen maandelijks geld opleveren. Dit is voor de inwoners erg waardevol, ontdekten Elles Dost van woningcorporatie Lefier en Arjan Hermanides van Jouwbespaarcoach na hun gesprek met de familie Wijngaard uit Musselkanaal.

Net als veel andere inwoners van de gemeente Stadskanaal had de familie Wijngaard te maken met hoge energiekosten. Onze Energiecoach Jenny gaf hen handige tips over hoe ze met kleine aanpassingen energie kunnen besparen in hun huurwoning van Lefier.

Hulp
Elles Dost van Lefier legt uit: "Het begint met eenvoudige maatregelen. Vorige winter hebben we duizenden huishoudens pakketten met energiebesparende spullen gegeven. Daarin zaten bijvoorbeeld deurborstels, tochtstrips en radiatorfolie. Als mensen hulp nodig hebben bij het plaatsen van deze materialen, dan staan we voor ze klaar.”

Gratis
Arjan Hermanides van Jouwbespaarcoach bevestigt dit: "Veel inwoners weten niet dat ze geholpen kunnen worden. Het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie lijkt makkelijk, maar is vaak toch lastiger dan gedacht. Daar helpt onze Klusbus bij. Die vol zit met led-lampen, anti-tochtspullen en andere materialen. En het beste van alles: de hulp en de spullen zijn helemaal gratis." 

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achterzict? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?