Gratis hulp van de Klusbus

De Klusbus is volop in het nieuws deze winter. Zo kwam RTV Midden-Groningen langs bij meneer Wever in Muntendam. Hij wist van de Klusbus via een flyer van de gemeente en maakte gelijk een afspraak. De Klusbussers brachten radiatorfolie bij hem aan. “Ik vind het een heel goed initiatief. Isoleren is altijd goed. Het laten aanbrengen van de radiatorfolie kost me nu ook niets.”

Ook in Stadskanaal was er aandacht voor de Klusbus. Bij de heer Wijngaard werd niet alleen radiatorfolie aangebracht, maar ook een radiatorventilator. Deze zorgt ervoor dat warme lucht sneller door huis verspreidt. “Het is mooi dat de Klusbus ons aangeboden wordt. Dat vind ik prachtig. Want lichamelijk lukt mij momenteel maar weinig,” aldus de heer Wijngaard.

750 huishoudens geholpen

Sinds februari rijdt de Klusbus rond in Oost-Groningen. Al 750 huishoudens kregen hulp bij kleine aanpassingen in huis om energie te besparen. 

Arjan Hermanides van Jouwbespaarcoach: "Veel inwoners weten niet dat ze geholpen kunnen worden. Het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie lijkt makkelijk, maar is vaak toch lastiger dan gedacht. Daar helpt onze Klusbus bij. Die vol zit met led-lampen, anti-tochtspullen en andere materialen. En het beste van alles: de hulp en de spullen zijn helemaal gratis."

Ook hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achter zit? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?