Jolanda Willems uit Stadskanaal liet haar hele huis isoleren voor maar 800 euro

Met de gratis hulp van Bespaarcoach Maurice kon Jolanda zowel de muren, het dak, de vloer en de bodem van haar woning laten isoleren. Jolanda woont zelf niet in het huis. Ze verhuurt de woning sinds vijf jaar aan Linda. "Zowel de huurder als ik zijn heel blij met het werk en de besparingen," vertelt Jolanda.

Door alle isolatie heeft de woning nu een A+ label en bespaart huurder Linda tot wel 600 euro per jaar op haar energierekening. “Ik woonde heel prettig in de woning, maar de laatste tijd ontstond er wat schimmel op een muur, omdat er vocht in trok,” vertelt Linda. Het kwam dus perfect uit dat Bespaarcoach Maurice onlangs bij haar aan de deur kwam. “Ik heb hem doorverwezen naar mijn huisbaas, Jolanda. Daarna ging het heel snel.”

Gratis hulp van de Bespaarcoach
Huiseigenaar Jolanda vroeg na haar eerste gesprek met Maurice bij drie installatiebedrijven een offerte aan. “Maurice heeft toen de offertes binnen waren met ons besproken wat de kosten zouden worden en welke subsidies er konden komen,” legt Jolanda uit. De daadwerkelijke kosten waren heel laag, omdat ze verschillende subsidies kon krijgen. "We ontvingen subsidie van de gemeente Stadskanaal en vanuit de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)," zegt Jolanda. Maurice vertelde haar welke subsidies ze kon aanvragen en hielp ook met het aanvragen daarvan. “Ik ben hier zo blij mee, ik ga dit voor de andere woning die we verhuren ook doen.”

Voorzichtigheid bij woningeigenaren
Jolanda zit in de participatieraad van Stadskanaal. Deze raad geeft het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen zoals werk, wonen, inkomen en maatschappelijke ondersteuning. Daar merkte ze dat veel mensen terughoudend zijn om hun huis te isoleren: “Dit komt vooral omdat het een grote investering is. En veel mensen weten niet dat er subsidies zijn. Wij wisten dit zelf ook niet. Als Maurice ons niet had gewezen op de mogelijkheden, hadden we nooit actie ondernomen.” Ze raadt andere woningeigenaren dan ook aan om contact op te nemen met Jouwbespaarcoach. “Bel of mail en vraag naar de mogelijkheden," adviseert ze.

Een tevreden huurder
Linda is erg blij met haar volledig geïsoleerde huis: “Het is nog even afwachten natuurlijk, het is pas twee maanden geleden geïsoleerd. Ik ben heel benieuwd naar wat het gaat doen op m’n energierekening.”

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast.

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Hulp nodig bij kleine energieklussen?

Maak dan een afspraak met de Klusbus. Met kleine aanpassingen kun je veel energie besparen. Het materiaal en het werk is helemaal gratis!

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?