Veelgestelde vragen Warmtebeeld

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Klik op één van de vragen, om het antwoord te lezen.

Wat is een warmtebeeld?

Een warmtebeeld geeft met kleuren aan of er onnodig warmte verdwijnt via ramen, daken en gevels van een woning.

Wie krijgen een warmtebeeld?

De actie is mogelijk gemaakt door subsidie van het Rijk, met als doel woningeigenaren aan te zetten tot verduurzaming. Aangezien er onvoldoende geld is om van alle woningen een warmtebeeld te maken, is er een bewuste keuze gemaakt voor woningen met een hoog energieverbruik en een laag energielabel. Daar heeft warmtebesparing het meeste effect. Bewoners die geselecteerd zijn ontvangen een brief.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn warmtebeeld krijg?

Als er warmtebeelden van de woningen in jouw buurt worden gemaakt ontvang je een brief. Ongeveer 10 weken later krijg je, als je je gegevens hebt achtergelaten, het warmtebeeld gemaild. Het bedrijf dat de beelden maakt heeft ongeveer 4 weken nodig voor de opnames en 6 weken voor de verwerking van de gegevens. 

Hoe krijg ik mijn warmtebeeld?

Door het formulier op Jouwbespaarcoach.com in te vullen krijg je het warmtebeeld en rapportage van jouw woning gemaild. In heel enkele gevallen mislukt een warmtebeeld van een woning en is het niet mogelijk een beeld toe te sturen.

Wie maakt de warmtebeelden?

De beelden worden gemaakt door medewerkers van het bedrijf Heatpulse. De avonden dat zij erop uit gaan om de foto’s te maken, hebben zij een brief bij zich die aangeeft dat zij warmtebeelden voor de gemeente maken. Zij zijn herkenbaar aan een wit veiligheidshesje met Jouwbespaarcoach.com er op. De warmtebeelden worden gemaakt vanaf de straat of de stoep. De tuin, privéterrein, wordt niet betreden.

Waarom kunnen jullie niet exact aangeven wanneer een warmtebeeld gemaakt wordt?

Om warmtebeelden van goede kwaliteit te maken, moet het buiten koud genoeg, en droog zijn. Omdat we niet precies weten wanneer er passende weersomstandigheden zijn, kunnen we geen exacte datum geven en alleen aangeven dat de warmtefoto’s ergens in de komende weken worden gemaakt. De warmtefoto’s worden meestal tussen 18 uur ’s avonds en 1 uur ’s nachts gemaakt.

Hoe betrouwbaar is het advies bij het warmtebeeld?

De aanpak van de grootschalige gratis warmtebeelden is gebaseerd op methoden die technisch gevalideerd zijn door warmte-experts. Een warmtebeeld geeft een goede indicatie van de isolatiestatus van uw huis. Voordat je overgaat tot investeringen is het verstandig om een quickscan te laten doen of een aannemer te raadplegen. Een warmtefoto is natuurlijk wel een momentopname, en hangt af van hoe koud het buiten was en hoe warm het binnen was tijdens het maken van de foto.

Wat staat er in het rapport?

Op het warmtebeeld is te zien waar een woning in meer of mindere mate warmte verliest. In het rapport staat uitgelegd wat verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld door raam-, deur- en muurisolatie. Maar ook kleinere ingrepen, zoals tochtstrips en radiatorfolie helpen.

Kan ik ook uitleg krijgen over mijn warmtebeeld?

Na het verspreiden van de warmtebeelden ontvang je een uitnodiging voor een (online) bijeenkomst. Daar bespreken we wat je op je warmtebeeld ziet en heb je de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook hoor je wat je zou kunnen doen om de isolatie van je woning te verbeteren.

Staat je vraag er niet bij?

Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Stuur ons een mail, dan helpen we je graag verder.

Naar contactformulier