Ik heb een code voor een Energie Bespaarpakket. Maak hier je keuze

Besparen op afstand

Zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie... Altijd reden genoeg om er op uit te gaan, maar hoe bespaar je nou wanneer je niet thuis bent? Want of je gebruik maakt van je woning of niet, de rekening ligt aan het einde van de maand gewoon weer op je deurmat. Tijd om te besparen dus! Lees deze handige tips en ontdek hoe. 

Heb je een vraag? We horen het graag.

Naar contactformulier

Koelkast leeg

Als je voor een langere periode weg gaat, kun je geld besparen door je koelkast helemaal leeg te halen en de stekker er uit te trekken. Let wel op dat je de deur open laat staan om schimmelvorming te voorkomen! Als je de koelkast wel aan laat staan, zorg dan dat de koelkast niet in de zon staat. 

Apparaten: uit!

We blijven het roepen: LET OP SLUIPVERBRUIK! Al helemaal als je niet eens thuis bent. Let goed op elektrische apparaten die nog in het stopcontact zitten, haal deze er zoveel mogelijk uit, zo voorkomt je onnodige kosten.

Meer van dit soort tips!

Thermo-staat-uit

Ze zijn handig, maar ook wel een beetje sneaky. Automatische thermostaten, deze kun je namelijk het beste gewoon helemaal omlaag zetten (15 graden) zodat je voorkomt dat de verwarming per ongeluk aanslaat als het een dag/nacht toch kouder is.

Aaaah! Frisse lucht!

Ook als je zelf niet thuis bent, is het belangrijk om je woning te luchten. Je hoeft hiervoor geen ramen open te zetten. Maar vergeet zeker niet je ventilatieroosters open te zetten.

Tijdbespaar tip:

Geen zin om een half uur lang alle stekkers los te trekken om te besparen? Een multi stekkerdoos kan hiervoor handig zijn. Eén druk op de knop en al het apparatuur is uit. Geen lamme arm en weer wat geld bespaard. 

Tijdschakelklok

Je hebt natuurlijk niets aan besparen als je huis alsnog leeggeroofd wordt. Om dit tegen te gaan laten veel mensen het licht in hun huis aanstaan als ze niet thuis zijn. Maar dit kost onnodig energie en dat is natuurlijk zonde van het geld. Gebruik daarom een tijdschakelklok, zo brandt het licht alleen maar op bepaalde tijden. 

Energiecoach

Maak een afspraak met een Energiecoach. Samen lopen jullie door jouw woning en krijg je tips hoe je kunt besparen. 

Maak een afspraak Wat doet een Energiecoach